VALOKUVAAMISEN PERUSTEET - KURSSI

Nosta ISO-arvoa! Himmennä aukkoa! Vaihda täysikennoiseen! Lisää valovoimaa! Polttoväli ei riitä! Kultainen leikkaus! Kroppikerroin! Käytä jalustaa! Kiinteä vai zoomi? Kuvanvakaaja? Tarkenna äärettömään! Jatkuva tarkennus! Montako tarkennuspistettä? Valkotasapaino? Automaattiasetukset? Manuaaliasetukset? Aukon esivalinta? Itselaukaisin? Kauko-ohjaus? Kuvakulma? Vasta- vai myötävalo? Valotusaika? RAW vai JPG? Muistikortin nopeus? Puskuri tukossa! Akkukahva?

Kuulostaako oudolta? Kuulostaako vaikealta? Mitä ihmettä?

Valokuvaaminen on helppoa kun sen oppii. Alku voi kuitenkin olla hyvin haastava kaikkien eri kameran asetuksien ja säätöjen kanssa. Sen sijaan, että käytät päivätolkulla aikaa kameran mukana tullutta pitkää opasta selaten ja yksin pähkäillen, voit tulla kurssilleni ja oppia kaiken tarvittavan nopeasti, yksinkertaisesti, selkäesti, rautalangasta väännettynä. Kuulostaa paljon luvatulta, mutta olen varma ettei tähän kurssiin sijoittamasti aika mene hukkaan.

Kurssin ohjelma

Kurssi koostuu kahdesta luennosta, jotka järjestetään sisällä luokkatilassa:

Luento 1: Kamera ja asetukset tutuiksi

Aika: xx.xx.2019 klo 17:00 - 20:00

  • Mikä kamera sopii minulle? Kameroiden ja objektiivien erot ja käyttötarkoitukset.

  • Eri kuvaustilat ja käyttötarkoitukset (M, A/Av, S, Tv, P…)

  • Valotusaika, Aukko, ISO-arvo

  • Tarkennustila, kuvaformaatti ja muut asetukset

Luento 2: Parempia valokuvia

Aika: yx.xx.2019 klo 17:00 - 20:00

  • Sommittelu ja rajaaminen

  • Valaistus (myötävalo, sivuvalo, vastavalo, varjo

  • Maisemakuvauksen perusteet

  • Eläinkuvauksen perusteet

Opetustapa

Teoria-asiat käydään läpi suurelle näytölle tms. heijastetuista PowerPoint-dioista. Tämän aikana ja jälkeen on mahdollista ja hyvin suotavaa kokeilla samoja asioita myös käytännössä omalla kameralla, jotta ne jäävät parhaiten muistiin. Voit milloin vain kysyä mitä tahansa. Tyhmiä kysymyksiä ei ole. Ongelmiin löydetään ratkaisu yhdessä.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi sopii kaikille valokuvauksen aloittaneille tai siitä kiinnostuneille, jotka kaipaavat vielä apua kameran perusasetuksien tai valokuvaamisen perusteiden kanssa. Liian huonoa lähtötasoa tai liian tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa. Kurssin opetus on selkeää, eikä liian nopeatempoista.

Mitä tarvitset mukaan?

  • Oma kamerasi (ja objektiivit). Opit paremmin jos kokeilet kurssilla käytyjä asioita samaan aikaan omalla kalustollasi.

  • Muistiinpanovälineet halutessasi (oppimateriaalit saa myös sähköisessä muodossa luentojen jälkeen)

Kurssimaksu

Kurssin osallistumismaksu (molemmat luennot) on 85€. Paikkoja kurssille on yhteensä 20 ja ne täytetään maksujärjestyksessä. Jos haluat osallistua vain jommalle kummalle luennolle, maksu on 55€. Hinnat sisältävät alv 24%. Kurssi maksetaan laskulla ennen ensimmäistä luentoa.