Valokuvaamisen perusteet


Nosta ISO-arvoa! Himmennä aukkoa! Vaihda täysikennoiseen! Lisää valovoimaa! Polttoväli ei riitä! Kultainen leikkaus! Kroppikerroin! Käytä jalustaa! Kiinteä vai zoomi? Kuvanvakaaja? Tarkenna äärettömään! Jatkuva tarkennus! Montako tarkennuspistettä? Valkotasapaino? Automaattiasetukset? Manuaaliasetukset? Aukon esivalinta? Itselaukaisin? Kauko-ohjaus? Kuvakulma? Vasta- vai myötävalo? Valotusaika? RAW vai JPG? Muistikortin nopeus? Puskuri tukossa! Akkukahva?


Kuulostaako oudolta? Kuulostaako vaikealta? Mitä ihmettä?


Yläpuolella muutamia asioita joihin tulet törmäämään valokuvaamista aloittaessa. Voit lopettaa lukemisen nyt ja siirtyä googlettamaan jokaisen sanan merkityksen ja lähteä kamerakaupan kautta metsään. Onnea matkaa!

TAI

Haluatko oikeasti, siis ihan oikeasti, ymmärtää, minkälaisen kaluston tarvitset ja miten se toimii? Miten onnistuneet kuvat oikeasti syntyvät?

En voi kertoa sinulle miten kameran kenno, suljin ja muut tekniset osat käytännössä toimivat, koska en tiedä. Eikä sinunkaan tarvitse tietää, ellet rupea itse valmistamaan kameroita. Näihin löydät myös helposti vastauksia internetistä.

Valokuvaamisen kannalta lähes turhien teknisten yksityiskohtien sijaan voin auttaa sinua muun muassa seuraavissa kysymyksissä:

 • Minkä kameran hankkisin?

 • Mitä objektiiveja tarvitsen?

 • Tarvitsenko jalustaa, lisäakkuja, muistikortteja tai muita lisävarusteita?

 • Miten kameran perusasetukset toimivat ja miten ne vaikuttavat toisiinsa ja itse kuvaan? Valotusaika, aukko ja ISO-arvo?

 • Millä “modella” kuvaan? Automaatti, Av, M, Tv jne? Miten ne toimivat ja mikä on paras mihinkin tilanteeseen?

 • Tarkennus, kuvaformaatti ja kaikki muut asetukset?


Kuvaan itse Canon-merkkisellä kameralla. Sinun kamerasi merkillä ei kuitenkaan ole merkitystä. Kaikki kamerat toimivat samoilla periaatteilla. Canon on minulle merkkinä tutuin, ja sen käytön opettaminen on minulle kaikkein helpointa ja nopeinta, mutta muun niminen kalusto ei ole ongelma.


Opi minulta ja minun kanssani:


Kamera tutuksi & luontokuvaamisen alkeet

 1. Tavataan kahdestaan tai suuremmassa ryhmässä ja käydään läpi kaikki kamerakaluston hankintaan ja valokuvaamisen teoriaan liittyvät asiat ja kysymykset läpi ulkona tai vaikkapa kahvin tai lounaan yhteydessä sisätiloissa. Kun teoria on hallussa, suunnataan luontoon kokeilemaan oppimaamme teoriassa. Näytän, kerron ja opetan sinulle kuinka kamerasi oikeasti toimii ja miten hienoja kuvia syntyy. Voimme keskittyä maisemien, eläinten tai minkä tahansa muun kohteen kuvaamiseen, tai niihin kaikkiin. Päivän jälkeen kamerastasi on tullut paitsi uusi ystäväsi, olet toivottavasti saanut myös uuden innostavan ja elinikäisen harrastuksen, ehkä tulevaisuudessa jopa työn.

  Sijainti: Missä vain. Voimme tavata Helsingin keskustassa, Lapin erämaassa, Itä-Suomen karhukojussa tai vaikka toisella puolella maailmaa.

  Aika: Ympäri vuoden, aamusta iltaan tai vaikka keskellä yötä, aikataulujen sopiessa yhteen. Perusteet ehdimme käymään läpi tunnissa tai parissa. Luonnossa voimme viettää pidemmänkin aikaa.

  Hinta: Riippuu opetuksen kestosta, sijainnista ja osallistujien määrästä. Kysy tarjousta! Hinnat sisältävät alv 24%. Esimerkki: Puolikas päivä Helsingissä, 2 osallistujaa: 150€ /hlö.


  Soveltuu:
  Kenelle vain. Opetus suomeksi tai englanniksi, kaiken ikäisille. Yksityisille ja yrityksille.


Kiinnostuitko? Täytä alla oleva lomake niin olen yhteydessä sinuun mahdollisimman pian!


Nimi *
Nimi
Milloin ja missä haluaisit tavata? Montako osallistujaa? Miitään kysyttävää?