DO6A5070.jpg

luontokuvauksen alkeet

Helsingissä 31.08.2019 | Ossi Saarinen & Jukka Risikko


Luontovalokuvauskurssi

Helsingissä 31.08.2019

Hinta: 250€ /hlö

Paikkoja yhteensä: 15 | Vapaita paikkoja jäljellä: 5


Kurssilla tutustutaan luontokuvauksen alkeisiin kahden alan ammattilaisen johdolla. Kurssi sopii erityisesti aloitteleville luontokuvaajille, mutta myös jo kokeneemmillekin kuvaajille. Kurssi kostuu sekä teoria- että käytännön osuudesta. Kurssin vetäjinä toimivat Ossi Saarinen ja Jukka Risikko. Opetuskieli on suomi. Kurssille ilmoittaudutaan täyttämällä tämän sivun lopussa oleva lomake.

banner3_4 (1).jpg

Maisema- & eläinkuvausta


Kurssin ohjelma:

 1. Teoria-osuus:

  Kokoonnumme klo 10.00 aamupäivällä luokkatilassa Helsingin keskustassa, jossa tutustumme luontokuvauksen perusteisiin teoriassa. Käymme läpi kaiken tarvittavan aina sopivan kamerakaluston hankinnasta kameran asetuksiin. Lisäksi perehdymme vielä tarkemmin maisemien sekä villieläinten kuvaamisen teoriaan eri olosuhteissa. Teoria-osuus kestää 2-3 tuntia, päättyen viim. klo 13.00. Lopussa on aikaa myös kysymyksille. Tarkka sijainti Helsingissä ilmoitetaan myöhemmin ilmoittautuneille.

 2. Käytännön osuus

  Iltapäivällä klo 16.00 tapaamme uudestaan, tällä kertaa luonnon keskellä, lähellä Helsingin keskustaa. Tutustumme luontokuvaukseen käytännössä, aiemmin oppimiamme asioita hyväksi käyttäen. Kuvailemme erilaisia metsä- ja merimaisemia sekä löytämiämme villieläimiä (mm. oravia ja lintuja). Luonnossa jakaudumme kahteen ryhmään, joista toinen keskittyy vuorollaan eläinten kuvaamiseen Ossin johdolla ja toinen maisemien ja muun luonnon kuvaamiseen Jukan johdolla. Kurssi päättyy auringon laskiessa (n. klo 20.30). Tarkka sijainti Helsingissä ilmoitetaan myöhemmin ilmoittautujille.

banner5_1.jpg

teoriassa & käytännössä


Mitä tarvitsen mukaan?

 • Kuvausvälineen

  Mikä tahansa kamera kelpaa: Järjestelmäkamera, pokkari, älypuhelin…

  Maisemakuvaukseen on hyvä olla hieman laajempi objektiivi (<50mm) ja eläinkuvaukseen pidempi (>70mm)

 • Säähän sopiva vaatetus

  Tarkastathan säätiedostuksen ennen kurssille saapumista. Jos sää näyttää sateiselta, pukeudu sateenkestävästi, ota sateenvarjo tai vähintään jokin millä suojaat kamerasi sateelta. Kuljemme pääasiassa polkuja pitkin, mutta saatamme mennä myös enemmän metsän puolelle, jolloin kenkävalintaan kannattaa myös kiinnittää huomiota. Rankkasateen sattuessa kurssi saatetaan joutua perumaan.

 • Muistiinpanovälineet

  Jos haluat tehdä muistiinpanoja teoria-osuuden aikana opetetuista asioista.

 • Ruoka & Juoma

  Jos haluat syödä/juoda jotain kurssin aikana, tuothan sen mukanasi. Vähintään vesipullo kannattaa varata mukaan käytännön osuuteen.


Mitä kurssi sisältää?

 • Asiantuntevan opetuksen ja opastuksen koko kurssin ajan

Mitä kurssin hintaan ei kuulu:

 • Matkustaminen tapaamispaikkoihin

 • Majoittuminen kurssia ennen, sen aikana tai sen jälkeen

 • Kuvauskalusto (tuothan omasi)


Kurssin vetäjät:

ossiprofilephoto.jpg

Ossi Saarinen

22-vuotias villieläimiin erikoistunut luontokuvaaja, jonka kuvat ovat nousseet valtavaan suosioon sosiaalisessa mediassa. Julkaissut kirjan eläinten kuvaamisesta. Valokuvanäyttely Helsingin keskustassa.

Instagram: @soosseli

Facebook: @ossisaarinenwildlifephotography

jukkaprofilephoto.jpg

Jukka Risikko

37-vuotias maisemakuvaukseen syventynyt luontokuvaaja. Suomen luonnon tunnelmia ja kauneutta välittävät kuvat ovat saavuttaneet laajan suosion sosiaalisessa mediassa.

Instagram: @jukkarisikko

Facebook: @JukkaRisikkoPhotography


Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan täyttämällä alla oleva lomake. Lomakkeen lähettämisen jälkeen saat pian (24h sisällä) vahvistussähköpostin tarkempine tietoineen, sekä kurssihinnan sisältävän laskun. Lasku tulisi maksaa 5 vuorokauden sisällä sen vastaanottamisesta, tai kurssipaikkasi vapautuu muiden ostettavaksi.

Kurssi järjestetään, jos osallistujia on vähintään 8. Lue tarkemmat maksu-, peruutus ja osallistumisehdot täältä.

Bonus: Kurssille osallistuvat saavat 20% alennuksen myöhemmin mahdollisesti järjestettävästä kuvankäsittelykurssista.


Nimi *
Nimi
Jos kerrot etukäteen minkälaisella kalustolla kuvaat, kurssin vetäjät pystyvät parhaiten auttamaan sinua sen käyttämisen kanssa.
Kurssin ehdot & tietosuojaseloste *
Kurssin osallistumis-, maksu- ja perumisehdot: www.soosseli.com/luontokuvauksenalkeet_ehdot
Tietosuojaseloste: www.soosseli.com/tietosuojaseloste