Kuvankäsittely haltuun! -kurssi x.x.2019


Tällä kurssilla tutustumme kuvankäsittelyn perusteisiin sekä otamme myös katsauksen hieman edistyneempään käsittelyyn kun perusasiat ovat hallussa. Käytämme markkinoiden parhainta ja valokuvaajien eniten käyttämää kuvankäsittelyohjelmaa, Adobe Lightroomia. Tutustumme myös Adobe Photoshop-ohjelman perusteisiin, sekä sen tuomiin mahdollisuuksiin edistyneemmässä kuvankäsittelyssä.

Kurssi sopii sekä aloittelijoille, jotka eivät ole koskaan aiemmin käsitelleet kuvia, että myös hieman kehittyneemmille kuvankäsittelijöille. Kurssin pääpaino on luontokuvien käsittelyssä, mutta opittua voi hyödyntää myös muilla aloilla. Kurssin opetuskieli on suomi.


Kurssilla käytäviä asioita:

 • Lightroomin käyttö kuvien arkistoinnissa (avainsanat, metadata, attribuutit, kuvien merkkaaminen…)

 • Peruskäsittely (valotus, kontrasti, varjot…)

 • Värien ja sävyjen hallinta

 • Kuvan osa-alojen käsittely

 • Roskien poistaminen, kloonaaminen

 • Terävöitys & kohinan poisto

 • Lightroomin pikanäppäimet & Asetusten kopioiminen ja liittäminen

 • Valmiin kuvan tallentaminen ja optimointi eri käyttötarkoituksiin sopivaksi (tuloste, Facebook, Instagram…)

 • Vesileimojen tekeminen Lightroomilla

 • Kameran asetukset kuvankäsittelyn kannalta (JPG/RAW, väriavaruus, värilämpötila…)

 • Photoshopin perusteet

 • Kuvien käsittely puhelimella

  … sekä paljon muuta

Kurssin vetäjä(t) näyttävät kaikki opetettavat asiat suurelta näytöltä, tarpeeksi hitaasti ja selkäesti edeten. Kurssin oppilaat voivat samaan aikaan tai tämän jälkeen kokeilla samoja asioita omilla kannettavilla tietokoneillaan. Kurssin vetäjä(t) käyttävät käsittelyssä esimerkkinä omia ottamiaan kuviaan, jotka myös oppilaiden on mahdollista ladata ja kokeilla niiden käsittelyä samaan aikaan. Vetäjät kiertävät luokassa auttaen oppilaita henkilökohtaisesti.


Aika & Paikka

Tapaamme rauhallisessa kokoushuoneessa osoitteessa XXX PVM klo XX. Saavuthan ajoissa paikalle :) Kurssi päättyy klo XX. Lähtiessäsi saat vielä mukaan ytimekkään yhteenvedon kurssilla käyneistä asioista joko paperisena tai sähköisenä versiona.

Hinta

Kurssin hinta on 75€/hlö (sis. 24% alv). Maksaminen suoritetaan laskulla, jonka eräpäivä on viimeistään 7pv ennen kurssin alkua. Tuloilla kustannetaan kurssin järjestämisestä syntyneitä kuluja (tilavuokra) sekä ylläpidetään kurssin vetäjien työtä täysipäiväisinä valokuvaajina.

Peruutusehdot

Peruuttamisesta on ilmoitettava mahdollisimman nopeasti sähköpostitse osoitteeseen soosseliphotos@gmail.com - Jos peruutuksen tekee vähintään 14pv ennen kurssin alkua, koko kurssimaksu maksetaan takaisin. Jos peruutuksen tekee tämän jälkeen, kurssimaksu maksetaan takaisin vain jos kaikki paikat saadaan myytyä.

Kurssi voidaan siirtää 1-3 viikolla myöhemmäksi tai peruuttaa kokonaan kurssin vetäjän sairastumisen tai muun pakottavan syyn vuoksi. Kokonaan peruutetun kurssin maksu hyvitetään kokonaisuudessaan takaisin. Kurssin jäädessä kesken, kurssimaksusta hyvitetään pois jäänyttä osuutta vastaava summa.Kurssin vetäjä(t):

Kurssin päävetäjänä toimii 22-vuotias Ossi Saarinen, jonka persoonalliset luontokuvat ovat levinneet ympäri maailmaa, erityisesti Instagramissa, jossa hänellä on yli 180 000 seuraajaa. Ossi on myös julkaissut kirjan villieläinten kuvaamisesta, sekä hänellä on oma näyttely Helsingissä. Tällä hetkellä Ossi toimii täysipäiväisenä valokuvaajana. Ossilla on usean vuoden kokemus Lightroomin ja Photoshopin käyttämisestä valokuvien käsittelyssä.